Blog

Welkom op de Blogpagina van i3! U kunt hier gerust reageren op een blogpost en/of discussie. U dient zich uiteraard wel aan de spelregels van het blog te houden. Heeft u vragen, neem dan contact op met de redactie via data.analytics@nl.ey.com. Op de hoogte blijven van het blog? Volg ons! 

I3 Weblog

 1. Laat winkelvoorraad beter renderen

  15 november 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , , ,

  14H00679_RF.jpg

  Het is een doodzonde om voorraad te laten liggen op een plek waar het niet rendeert. De vraag is echter of verplaatsing van de voorraad naar een beter verkopende locatie daadwerkelijk iets oplevert. Predictive analytics geeft antwoord op die vraag. Soms is een verkoophistorie van enkele weken al voldoende om te voorspellen of herverdeling van winkelvoorraden zinvol is.

  Lees verder

 2. Vier tips om doodbloedende big data-trajecten te voorkomen

  19 september 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , , ,

  14H05519_RF.jpg

  Investeren in big data betekent het verschil tussen aantrekken of afstoten van klanten, tussen winst of verlies. Veel retailers zien hun initiatieven op het vlak van data en analytics echter doodbloeden. Hoe creëert u daadwerkelijk waarde uit data en voorkomt u een opheffingsuitverkoop? Vier tips.

  Lees verder

 3. Veel retailers beseffen niet dat data en analytics een proces is

  5 september 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , , , , ,

  14H03366_RF.jpg

  Gevestigde retailers onderkennen steeds meer de waarde van big data. Ze steken daarom tijd en geld in data en analytics, maar veel te vaak stagneert de voortgang na oplevering van de eerste resultaten. Consequentie: ondanks de grote investeringen verliezen deze retailers toch de strijd van de digitale voorlopers. Wat is de succesfactor?

  Lees verder

 4. Zo weet je wat de klant beweegt!

  1 augustus 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , ,

  Retail beeld

  Je hebt je winkels, webshop, smartphone-app en Facebookpagina, maar waar duiken je klanten op? Ze hoppen van kanaal naar kanaal en oriënteren zich op verschillende manieren, maar waar en wanneer ze uiteindelijk iets kopen lijkt ogenschijnlijk onvoorspelbaar. Dat maakt het lastig om op het juiste moment toe te slaan. Hoe kun je je klanten verleiden en de conversie vergroten, als je niet weet waar en wanneer hij verschijnt? Hoe kun je er dan voor zorgen dat de gewenste artikelen op de juiste locatie beschikbaar zijn? En hoe bepaal je de optimale prijs die je kunt vragen? Of is korting geven juist verstandig, in de hoop dat de klant snel terugkeert en nog iets koopt?

  Lees verder

 5. Data Analytics in Retail

  8 juli 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , ,

  screendumpanalyticsinretail.jpg

  Data is de nieuwe zuurstof die organisaties in conditie houdt. Met onze diensten op het gebied van business intelligence, data analytics en predictive analytics verschaffen wij retailers lucht in deze dynamische tijden en laten wij hen ademen. In dit magazine vertellen wij meer over de wijze waarop EY en i3 samenwerken en elkaar aanvullen. Wij laten zien wat de combinatie van data en analytics en de expertise van EY voor retailers kan betekenen. In dit magazine komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Lees verder

 6. Data en Analytics knowledge sharring

  10 juni 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  New technologies such as robotica, machine learning, articficial intelligence will take over our work in data analytics

  Lees verder

 7. Inspirerende EY FinTech Summit 2016!

  23 mei 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Bekijk de 1 minuut pitch van Koen Penders op EY FinTech Summit 2016!

  Lees verder

 8. Big data biedt kansen voor de CFO!

  12 mei 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , , , , ,

  thumbnaildatacfoyoutube.png

  Klik op de "lees verder button" en bekijk de video over de kansen van big data voor CFO’s.

  Lees verder

 9. EY FinTech Summit 2016, 19 Mei, Westergasfabriek Amsterdam

  9 mei 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , , , ,

  event-EY-summit-fintech.jpg

  The EY FinTech Summit connects FinTech companies with decision makers in banking, insurance, pensions and asset management.

  This summit will provide your organization with the perfect opportunity to get insights into new innovative developments and help you gain valuable contacts. Both FinTech organizations and financial service firms will be able to learn from each other during the event and set the foundations to building a bright working future.

  In FinTech services, decisions must be made in milliseconds, thus automatically. Systems must answer complex questions in real-time with the highest precision. Is a transaction fraudulent? What is the risk in offering this insurance or loan? Is this customer likely to stop using our services in short term? Is this market development (news) relevant to this specific customer?

  Real-time data and best-of-breed predictive models are essential for the success of any innovative financial offering. i3 specializes in data, information and analytics. i3 has a proven track record in the financial services industry and can make it happen!ch organizations and financial service firms will be able to learn from each other during the event and set the foundations to building a bright working future.

  Lees verder

 10. Predictive Analytics maakt van uw klant een fan!

  9 mei 2016 - door Geeta Chetty - 0 reacties

  Labels: , , ,

  big data expo.png

  Eén ding weten we zeker: big data blijft groeien.
  Hierdoor kunt u het gedrag van individuele klanten met grote nauwkeurigheid voorspellen. Verras uw klant met het juiste aanbod op het juiste moment, geef klanten korting wanneer dat rendabel is en luister naar de behoefte van de klant. Predictive Analytics is essentieel om de grote diversiteit aan klantdata om te zetten in toegevoegde waarde voor u en uw klant. In deze sessie nemen wij u aan hand van praktijkvoorbeelden mee in de wereld van Predictive Analytics.

  Koen Penders Predictive Analytics Lead EY i3, spreekt over dit onderwerp op het Big Data expo 2016 op 21 en 22 september, Jaarbeurs Utrecht.

  Lees verder